Schingenga-kozijnen
Schingenga-kozijnenOverDienstenProductenFoto'sContactOfferte aanvraag
Kunststof
Hout
Aluminium
Dakkappellen
Kunststof
 
Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden meestal vervaardigd van polyvinylchloride, kortweg pvc genoemd. Een kunststof kozijn kan ook van andere kunststof gemaakt zijn.
Samen met houten kozijnen zijn kunststof kozijnen de meest gebruikte kozijnen.
De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is goed, vergelijkbaar met houten kozijnen en aluminium kozijnen met vezels.

Eigenschappen kunststof kozijnen
  • duurzaam,
  • gaat lang mee met weinig onderhoud.
  • onderhoudsarm, een kunststof kozijn behoeft bijna geen onderhoud, wel is het raadzaam ze af en toe schoon te maken met een doekje en wat water.
  • thermisch isolerend
  • leverbaar in bijna elke gewenste RAL kleur
  • recyclegarantie
  • leverbaar in houtnerf aan de binnen en buitenkant (renolit folie)
De nieuwe trend op gebied van kunststof kozijnen is HVL.
HVL (Hout Verbinding Look) is een techniek om de hoeken van kunststof kozijnen, ramen en deuren het uiterlijk en de uitstraling te geven van een houten kozijn, raam of deur.

Schininga-kozijnen laat het euro kozijn met HVL hoek produceren. De traditionele verstek-lasverbindingen van een kunststof kozijn krijgen aan de buitenzijde het authentieke rechte en hoekige uiterlijk van een houten kozijn. Dit effect kan wordt nog eens versterkt door toepassing van een houtnerffolie.

De kwaliteit van de constructie ten opzichte van de normale manier met een volledige verstek-lasverbinding blijft gelijk. Hierdoor voldoen HVL kozijnen aan alle functionele eisen, bijvoorbeeld als het gaat om inbraakwerendheid, wind- en waterdichtheid, warmte-isolatie, geluidsisolatie en sterkte.

Dit kozijn wordt door veel woning eigenaren uitermate gewaardeerd omdat zij veel waarde hechten aan esthetische aspecten en de algehele uitstraling van hun woning. Zowel het traditioneel vlakke kunststof kozijnprofiel als het verdiepte kozijnprofiel kan met HVL worden uitgevoerd.


Profielsysteem

Het Gealan S 8000 IQ profielsysteem geeft ons de mogelijkheid om u het juiste kozijn te leveren. Het drie- of vierkamersysteem zorgt voor een optimale warmte-isolatie en de dubbele aanslagdichting garandeert een optimale wind- en waterdichtheid. Met de uitgebreide kleurenmogelijkheden en twee profieltype's kunnen we voor elke toepassing het juiste kozijn aanbieden.

s8000iq_01S8000 IQ

Het Gealan S 8000 IQ profielsysteem omvat een scala aan 4 kamer kozijn-, raam- en deurprofielen met een bouwdiepte van 74 mm. De profielen hebben een uitstekende stabiliteit door grote staalversterkingen in kozijnen en draaiende delen.

  

sys_nl_plusNLplus

Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Gealan de profielserie NL plus ontwikkeld. Deze profielen hebben een bouwdiepte van 115 mm waarin de 74 mm ramen en deuren passen.

Voor naar buitendraaiende elementen zijn speciale profielen ontwikkeld met smalle aanzichtbreedtes.Schingenga-kozijnenOverDienstenProductenFoto'sContactOfferte aanvraag